Jentekveld

I går var det jentekveld, og vertinnen fikk denne innpakkede melkesjokoladen.

For tiden holder jeg på med et scrappe album til niesen vår, hun skal konfirmeres ! Nå i dag holder jeg på med side nr. 17. Men nå må jeg sette meg ut på terrassen, det er jo fantastisk vær her i dag.
Ha en fin dag, Nicco

Bleie"kake"

Da er bleiekaken ferdig ! Den var artig å lage. Dette er en artig og billig gave, og ikke minst noe man har bruk for, som ser flott ut (veldig fornøyd med egen innsats, hehe) Bleiepakken (46 stk. i pakken) kostet 19,90 og så har jeg kanskje brukt 50,- i papir og sløyfebånd o.l.
Her er et nærbilde av kortet. Jeg klippet ut en runding av papp og kledde den med papir. Så er det 3 etasjer med bleier, og for hver etasje er det et bånd rundt som holder det hele sammen. Kortet hang jeg på før jeg kledde hele med cellofan. Har sett noen uten men jeg syns det er litt bedre med for bleiene skal jo tross alt brukes!

"Fasadeendring"

Slik så det ut før !

Vi er ikke veldig glade i en hage som krever mye stell og vedlikehold. Derfor fjernet vi det meste som var her (se underste bilde), murte opp mur i forkant og fylte ut. Dermed fikk vi også større plen (hagen var i utgangspunktet skrående) Inntil huset bygde vi platting. Sypressen ved terrassen fikk stå, og hekken helt til høyre mot naboen. Tidligere huseier hadde mange flotte blomster som jeg samlet sammen i et bed ved siden av sypressen. Ellers så har jeg "hage" i potter. Ved siden av huset har vi oppstillingsplass (ses ikke her) den er bak boden.

Se den flotte utsikten vi har da !

Oppussing, DEL 3

Dette er hovedinngangen. I utgangspunktet var det et lite (veldig lite) vindfang, før man gikk inn i hallen. Denne døra tok vi bort og fikk mye bedre plass og større romfølelse.
I hele huset er det strekte tak, det er et gammelt, godt og flott håndverk. Dørene ble malt hvite. Her nede er det også malt strie i samme farge som resten (S1500-N) På gulvet la vi flis, men hva skulle vi gjøre med trappa ? Der fjernet vi vinylen som lå men beholdt trappenesene som er i eik. Kjøpte øverste delen på parketten (altså det som er parkett) 3mm, og skjærte til og felte både i inntrinn og opptrinn. Litt av en jobb men vi er veldig fornøyd med det.

Oppussing, DEL 3

Her er gangen anno 1971. På veggene var det faspanel og den valgte vi å male. I taket var det gips og med et par strøk med maling ble det bra. På gulvet la vi eikeparkett (som i resten av huset)
Originalt var det bare et stort vaskerom/bod (til venstre i bilde) men i 2005 valgte vi å dele av til et vaskerom og et bad (se bilde under) I trappa var det både vinyl og teppe over. Rev bort teppet og etter x antall timer med jobbing for å få vinylen fin nok til å male på ble trappa bra.
Badet vårt nede i kjelleren. I og med at vi har dusj oppe så ble det badekar nede. Ikke spesiellt stort bad, men plass til det vi trenger.

Oppussing, DEL 2

Slik så kjøkkenet ut da vi flyttet inn. Original innredning fra 1971. Vi rev alt sammen og begynte på nytt.
Kjøkkeninnredningen er fra HTH, og fargen (S 1500-N) på dørene ble også utgangspunktet for hele huset, med unntak av noen rom. Fint å kombinere samme farge, men med ulik glans. Mot den lyse innredningen og veggene valgte vi nesten svart steinplate og noe laminat. Og på veggen koksgrå 5 x 5 cm fliser.
Vi valgte mest mulig kjøkkenbenk, derfor løsningen med barkrakkene.

En hilsen i posten




Litt seint nå å vise påske ting, men med andre farger og stempler lager man fort gaver til andre anledninger også. Det jeg har gjort er å kjøpe sjokolade esker som mokkabønner, toffee o.l, men man kan gjerne kjøpe vanlige sjokoladeplater. Først måler jeg bredden på esken og "kler" esken med et ark, gjerne sverte litt i kantene. Så har jeg tatt et mindre ark, svertet dette også, og bretter dette også rundt. Så har jeg tatt ei sløyfe rundt, trykket ut noen blomster og noen bling. Så for denne anledningen har jeg brukt et påskestempel på en uttrykt runding. Disse eskene var det mormor, bestefar, oldemor og ei tante som fikk i posten. Skal ikke så mye til og dette blir satt veldig pris på.
Fort gjort å lage og en litt annerledes gave.
For en drøy måned siden kjøpte vi hus, og den 2 juni overtar vi. Da skal vi pusse opp, og det kommer på bloggen. Ha en fin søndag.


Besøkende